Ingrediënten
1 deel rijst
2 delen water
champignons
spinazie
courgette
wortels
(ev. kikkererwten, bloemkool, …)
scheutje kokosmelk
scheutje water
curry
kaneel
(ev. komijn)
Actie!
Doe de rijst samen met het water in een kookpot. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur lager (op elektrisch vuur : zet het vuur volledig uit). Na 15-20 minuten heeft de rijst al het water geabsorbeerd en is hij perfect gaar.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de champignons en andere groenten behalve de kikkererwten en spinazie. Zet het vuur later, voeg een scheutje water toe, een scheutje kokosmelk, de curry, kaneel, komijn en wat zout en peper. Laat 20 minuten sudderen. Voeg de kikkererwten toe, laat 5-10 minuten sudderen. Pas op het einde voeg je de spinazie toe, laat slinken en roer nog een laatste keer goed door.
Serveer bovenop de rijst en geniet!