Nog zo’n heerlijk eenvoudig, maar superlekker gerechtje!
Ingrediënten
Voor de pannekoekjes
1 ei
1 el water of melk
peterselie
Voor de vulling
2 el ricotta
spinazie (2 handen vol of paar blokjes diepvries)
1 el geraspte parmezaan of andere harde kaas
peper en zout
Voor de tomaatjes
6 kerstomaatjes
olijfolie
2 el water
basilicum
peterselie
ev. look
Actie!
Verwarm de oven voor om 150°C.
Kluts het ei met wat water of melk en voeg de peterselie toe. Doe wat olijfolie in een pan, en giet drie-vier eetlepels van het eiermengsel in je pan. Bak het twee minuutjes, draai om, bak nog een minuutje en haal je pannekoekje uit de pan. Ga zo door tot je hele eiermengsel op is of tot je minstens 2 pannekoekjes hebt. Ik doe telkens opnieuw een beetje olie in de pan.
Doe de spinazie in de pan tot ze ontdooit, of tot ze slinkt. Laat even afkoelen en meng dan met de ricotta, de parmezaan, peper en zout.
Schep de helft van de vulling op het eerste pannekoekje. Rol of plooi dicht en plaats in een ovenschaal. Herhaal, en schuif de schotel in de oven voor 15 minuten, of tot de vulling warm is.
Intussen snijd je de tomaatjes in kwartjes. Doe wat olie in de pal, voeg de look toe, laat 2 minuten sudderen en voeg de tomaatjes toe, met de basilicum en peterselie. Voeg 2 el water toe, roer even en laat 8 minuten sudderen.
Serveer de warme pannekoekjes met de tomaatjes. Smakelijk!